torstai 4. syyskuuta 2014

Miten selvitä paastopäivästä? 1/2

Tämä on kaksiosainen paastopäivän selviytymisopas. Ensimmäisessä osassa on yleisiä vinkkejä ja toisessa keskityn ruokapuoleen tarkemmin.

Suunnittele
Tämä neuvo on tärkein. Suunnittelu helpottaa elämää paljon etenkin paastoilun alussa.
Päätä jo edellisellä viikolla, mitkä päivät aiot seuraavalla viikolla paastota ja laita nämä päivät kalenteriin ylös.

Suosittelen myös harkitsemaan sosialisoimisen jättämistä pois paastopäivänä, mikäli et halua katsoa vierestä, kun kaverisi popsii kahvilassa herkullista suklaakakun palasta.
Päätä etukäteen miten moneen ateriaan jaat 500 kaloria. Tämä on yksilöllistä, mutta minulle kaksi ateriaa on ollut hyvä ratkaisu.

Kannattaa suunnitella viimeistään edellisenä päivänä paastopäivän ruuat. Käy edellisenä päivänä myös kaupassa. Jos otat töihin tai kouluun eväät, tee ne valmiiksi edellisenä päivänä.

Keksi tekemistä
Käy kevyellä kävelylenkillä haukkaamassa happea (rankempaa liikuntaa en itse harrastaisi). Siivoa kotona ja järjestele vaikka vaatekaappi. Katsele elokuvia tai lue kirjaa. Hemmottele itseäsi kasvohoidolla kotispassa.
Näillä kikoilla saa ihan huomaamatta nälän tunteen pois.
Älä ajattele paastopäivänä ruokaa
Helpommin sanottu kuin tehty. Paastopäivänä parasta tekemistä ei kuitenkaan ole ruuan miettiminen. Vaikka olisit kuinka nälkäinen ja tekisi mieli hekumoida ja pohtia mitä seuraavana päivänä söisit - älä tee sitä. On parempi sulkea ruoka-ajatukset pois mielestä. Älä tee asioista itsellesi liian vaikeita.

Juo vettä...PALJON
Veden juominen auttaa mahdollisen päänsäryn kanssa.
kuvat:weheartit
Ruokakauppakielto
Pysy pois ruokakaupasta paastopäivänä, jos vain mitenkään mahdollista. Tällä tavalla vältät kiusaukset.

Lopuksi: Jokainen meistä on yksilö. On mahdollista, ettei ensimmäiset paastopäivät ole herkkua. Olon pitäisi kuitenkin helpottua ainakin vähän jo muutaman paastokerran jälkeen. Kuuntele kehoasi. Ehkä pätkäpaastoilu ei vain ole sinua varten, jos jokainen paastopäivä on yhtä helvettiä. Väkisin ei kannata jatkaa eikä lopettaminen tee sinusta luovuttajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti